Rockfestivaler över hela världen

Om man älskar rockmusik finns det knappt någonting som är härligare än att gå på en rockfestival där flera av ens favoritartister spelar. Även om det finns många rockfestivaler i Sverige finns det än fler runt om i Europa och resten av världen och om man verkligen vill åka på en kulturresa bör man därför se till att ta med en av dessa rockfestivaler.

Rock am ring

Denna rockfestival utspelar sig i Tyskland i Nürnberg och Mendig vanligtvis i Juni. Datumet för festivalen kan variera år efter år, men vanligtvis går festivalen av stapeln under tidig sommar. Festivalen har anordnats sedan 1985 och är en av de mest kända rockfestivalerna som dessutom drar bland de största artisterna. Bland annat har Marilyn Manson och Foo Fighters uppträtt på festivalen.

Download festival

Denna festival utspelar sig varje år i Storbritannien. Staden är Derby och festivalen har pågått under många år. 2018 spelade bland annat Ozzy Osbourne och Guns N Roses på denna festival och den anses vara Storbritanniens bästa. Om man vill besöka Download Festival bör man se till att hålla almanackan fri under September månad.

Sweden Rock

Detta är en av de mest internationellt kända svenska festivalerna. Festivalen har pågått sedan 1992 och kallades från början Sommarfestivalen men bytte senare namn till Sweden Rock. Festivalen utspelar sig i Norge under början av juni varje år och lockar besökare från hela landet. Dessutom lockar Sweden Rock många besökare från andra delar av Europa. Festivalområdet rymmer omkring 30 000 besökare.

Rock en Seine

Rock en Seine är en fransk rockfestival som utspelar sig i Paris på den berömda floden Seine. Festivalen utspelar sig vanligtvis i slutet av Augusti och är en perfekt ursäkt för dig att resa till Paris, njuta av allt det vackra Paris har att erbjuda och på kvällarna rocka loss på floden. Bland annat har The Cure spelat på Rock en Seine.

Super bock Super Rock

Detta är en festival som sker i Juli i Lissabon som ligger i Portugal. Festivalen lockar ofta många stora artister och bland annat kommer Lana Del Rey att spela på Super bock super rock 2019.

Reading and Leads festival

Ännu en festival med massa rockmusik som utspelar sig i Leeds i Storbritannien. Festivalen är en av Storbritanniens enda och har varit aktiv i över 50 år. Foo Fighters, Twenty one pilots, Billie Eilish och Bastille är några av namnen du finner för 2019.

Rock Werchter

En renodlad rockfestival som du hittar i Werchter i Belgien. Denna festival utspelar sig oftast i slutet av Juni och festivalen har varit aktiv ända sedan 1974. Ofta kan du finna stora namn på dessa scener och 2019 spelade bland annat Florence + the machine och Bring me the horizon.