Vad ska man tänka på när man går på festival?

Att gå på festival kan vara riktigt roligt, men om man inte är förberedd kan det snabbt bli många problem som uppstår. Därför ser vi till att lista allt det som du behöver tänka på när du ska gå på rockfestival så att du får ut så mycket som möjligt av din upplevelse.

Ta med dig en eller flera vänner

Detta råd beror lite på vad man är för typ av person. Många tycker om att resa själv och har inga problem alls med att träffa nya människor. Dessutom är det extra lätt att träffa nya människor på en festival så i grund och botten behöver man inte ha med en kompis. Det kan dock vara skönt att ha det ändå, speciellt om man till exempel ska campa. Det kan helt enkelt kännas tryggare att ha med sig en vän.

Kläder efter väder

Även om de lovar att solen ska skina under hela festivalen är det en god idé att ta med sig ett par gummistövlar och en regnjacka. Det kan kännas fjantigt att packa ned det men faktum är att du vill inte att din festival ska bli förstörd i och med att du och dina vänner blir blöta och kalla. Kom förberedda för att se till att ni har så roligt som möjligt under hela festivalen.

Powerbank är en god idé

Det kan vara svårt att ladda mobiltelefonerna under festivaler. Därför bör du ta med dig en eller flera powerbanks som ser till att du har fullt batteri. Ha dessutom gärna med din en kamera så att du slipper använda din mobiltelefon till att ta bilder. Detta är ett enkelt sätt att spara på batteriet och se till att du inte behöver ladda mobilen lika mycket under festivalen.

Boka allt i god tid

Om ni ska sova på hotell så boka detta i god tid. Om ni ska ha en campingplats bokar du detta i god tid. Köp biljetter i god tid, se till att allt är förberett så att ingenting går fel när det närmar sig. En smidig festivalupplevelse är planerad.

Lämna allt värdefullt hemma om du bor på camping

För många är det en social upplevelse att bo på camping under en festival. Dock är det en god idé att lämna allt värdefullt hemma. Självklart behöver du ha med dig din mobiltelefon, men smycken du bryr dig om och annat som kan försvinna behöver du lämna hemma. Ha i åtanke att även om du kan sätta ett lås på ditt tält kan det vara svårt att hindra någon obehörig från att gå in i det och folk har ofta dålig koll när det kommer till festivaler.

Drick med måtta och var försiktig med droger

Även om det kan låta som en moralpredikan är det för din egen säkerhets skull. Om du ska vara på en festival under flera dagar kommer du sannolikt inte att tycka att det är lika roligt om du är bakfull när du vaknar på morgonen efter att du har festat för hårt. Se till att hålla alla substanser på en bra nivå och ha roligt.